Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z tego przepisu jest lekkie i puszyste.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 113
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 64
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 113
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 64
Składniki
Tłuszcz rozpuścić, ostudzić. Całe jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić jak na biszkopt. Następnie wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem.
Wlać rozpuszczone i przestudzone masło z margaryną.
Wszystko razem delikatnie wymieszać. Przelać do wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszki.
Ułożyć wypestkowane śliwki i pokrojony na kawałeczki obrany rabarbar.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 30-30 minut.