Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto ze śliwkami i rabarbarem

Ciasto ze śliwkami i rabarbarem

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 557

Dodano:

Odsłon: 190

Ciasto z tego przepisu jest lekkie i puszyste.

Składniki

  • Ciasto:
  • 6 jajek
  • 15 dag masła
  • 15 dag margaryny
  • 25 dag mąki tortowej
  • 4 łyżki budyniu śmietankowego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 szkl cukru
  • Dodatkwo:
  • 1/2 kg śliwek węgierek
  • 2-3 laski rabarbaru
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Tłuszcz rozpuścić, ostudzić.
    Całe jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić jak na biszkopt. Następnie wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniem.

  2. Wlać rozpuszczone i przestudzone masło z margaryną.

  3. Wszystko razem delikatnie wymieszać. Przelać do wyłożonej papierem do pieczenia dużej blaszki.

  4. Ułożyć wypestkowane śliwki i pokrojony na kawałeczki obrany rabarbar.

  5. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 30-30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń