Do góry

Dania główne Przepis na:

Ciasto ze szpinakiem i fetą

Ciasto ze szpinakiem i fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 411 Ocena: 4797

Dodano:

Odsłon: 415

Smaczne, polecam :)

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie szpinaku mrożonego w całości
  • dwie łyżki masła
  • 200 g. sera feta solonego półtłustego
  • 3 ząbki czosnku
  • pieprz, Ser żółty do posypania
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Szpinak dusimy na patelni z masłem i wyciśniętymi ząbkami czosnku. Gdy zmięknie wdrabiamy ser feta. Ser ten jest słony, więc nie trzeba używać już soli. Jednak, można dosolić w/g uznania.
    Ciasto kroimy na trzy części. Na każdą kładziemy łyżką farsz, zawijamy i układamy na formie do pieczenia.

    Pieczemy w 200* 20-25 minut.
    Po upieczeniu, gorące ciasto posypujemy z wierzchu starym serem żółtym.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 13 grudnia 2018 Pycha ,ten szpinak i ser mniammm...tylko ja bym więcej sera żółtego dała,wiesz Gosiu,że ja przepadlista hihi...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 13 grudnia 2018 Fajne ciacho, ale z francuza musi takie być i na dodatek z moimi ulubionymi dodatkami :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń