Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto ziemniaczane"
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 667
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 667
Składniki
Dopilnuj, aby wszystkie były dobrze schłodzone. Mąkę posiekaj z masłem, dodaj wodę i sól, zagnieć ciasto, owiń je w folię spożywczą i włóż na godzinę do lodówki. Jajka zmiksuj ze śmietaną, dopraw lekko solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim nasmarowaną tłuszczem i oprószoną mąką formę, robiąc dość wysokie brzegi. Ciasto upiecz na lekko złoty kolor w nagrzanym do 200 °C piekarniku. Na podpieczone ciasto połóż plastry batatów. Całość zalej śmietaną z jajkami. Piecz dalej w temperaturze 180 °C przez 30 minut. Danie podawaj posypane ziołami i kawałkami orzechów.Źródło: Na żywo