Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budyniowiec bez pieczenia
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666370
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 151
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 712
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5827
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1003
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 274
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666370
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 151
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 712
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5827
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1003
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 274
Składniki
Galaretki rozpuścić w 4 szklankach wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia. W 250 ml mleka rozmieszać budynie. W garnku zagotowujemy 750 mleka z cukrem. Zmniejszamy moc palnika, dodajemy rozmieszany budyń i cały czas mieszając gotuje kilka minut, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia przykrywając folią spożywczą, aby nie powstał kożuch. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy i dodajemy po łyżce schłodzonego badaniu cały czas miksując. Masa wychodzi dość gęsta ubijanie trwa kilka dobrych minut, aż krem będzie miał odpowiednią konsystencję. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a na dnie warstwę herbatników. Przekładamy krem budyniowy i wyrównujemy. Przykrywamy warstwą herbatników. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Na ciasto wykładamy truskawki pokrojone na mniejsze kawałki. Całość zalewamy galaretką. Wkładamy do lodówki na kilka godzin do stężenia. Smacznego!