Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budyniowiec bez pieczenia
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 338
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 486
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 993
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1403
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 338
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 486
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 993
Zapewne znasz powiedzenie „wyglądać jak milion dolarów”. Przypomnij je sobie,...
Odsłon: 1403
Składniki
Galaretki rozpuścić w 4 szklankach wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia. W 250 ml mleka rozmieszać budynie. W garnku zagotowujemy 750 mleka z cukrem. Zmniejszamy moc palnika, dodajemy rozmieszany budyń i cały czas mieszając gotuje kilka minut, aż budyń zgęstnieje. Odstawiam do przestudzenia przykrywając folią spożywczą, aby nie powstał kożuch. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy i dodajemy po łyżce schłodzonego badaniu cały czas miksując. Masa wychodzi dość gęsta ubijanie trwa kilka dobrych minut, aż krem będzie miał odpowiednią konsystencję. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, a na dnie warstwę herbatników. Przekładamy krem budyniowy i wyrównujemy. Przykrywamy warstwą herbatników. Ciasto wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Na ciasto wykładamy truskawki pokrojone na mniejsze kawałki. Całość zalewamy galaretką. Wkładamy do lodówki na kilka godzin do stężenia. Smacznego!