Do góry

Dania główne Przepis na:

Conchiglioni z pieczarkami i ricottą

Conchiglioni z pieczarkami i ricottą

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 856

Dodano:

Odsłon: 6900

Muszle można nadziewać wieloma farszami, jednak najlepszy według mnie jest farsz pieczarkowy z ricottą. Jest puszysty i kremowy, a muszelki po zapieczeniu lekkie i delikatne.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente z odrobiną oleju. Odcedzić i ułożyć na ściereczce. Cebulę posiekać, zeszklić na oliwie z oliwek, dodać pokrojoną w małą kostkę paprykę oraz szynkę i smażyć 4 minuty. Dodać pokrojone w małą kostkę pieczarki i smażyć aż woda odparuje. Zdjąć z ognia, dodać ricottę, natkę, bazylię, doprawić solą i pieprzem.

  2. Pomidory zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku solą, pieprzem, suszonym oregano i bazylią. Sos wylać do naczynia żaroodpornego. Makaron nadziać farszem, ułożyć w naczyniu, posypać tartym parmezanem i zapiekać 20 min. w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rikkardia 27 listopada 2014 Bardzo fajny przepis :) Zamiast ricotty użyłam odpowiednika - serka Capri od Sierpca i spisał się znakomicie!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 21 listopada 2012 Bardzo ciekawy przepis,na razie do ulubionych..5..

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń