Do góry

Zupy Przepis na:

Crème de céleri

Crème de céleri

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1606 Ocena: 37071

Dodano: 07.05.2015

Odsłon: 2196

MMM <3 Pyszny ,delikatny krem selerowy. Smakował nawet "niejadkowi" selerowemu.

Składniki

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 kg porów (biała część)
  • 1 kg selera naciowego
  • 500 ml bulionu wołowego
  • 500 ml wody
  • grzanki
  • sól ,pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Oliwę rozgrzewamy w dużym rondlu. Pory siekamy ,wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy kilka minut. Seler kroimy na 2-3 cm kawałki ,dodajemy do pora ,zalewamy bulionem i wodą. Całość gotujemy 30 min ,po czym studzimy i miksujemy na gładki krem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem ,ponownie gotujemy przez kilka minut. Zupę podajemy gorącą z grzankami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 08 maja 2015 Smaczny i delikatny kremik :) Pycha! :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mufinka 08 maja 2015 I na niejadków są sposoby... ;) ja bym się przed takimi pysznościami nie opierała ani przez moment!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń