Do góry

Dodatki Przepis na:

Cukier miętowy

Cukier miętowy

Autor: KORAL

Przepisów i artykułów: 363 Ocena: 4461

Dodano: 17.05.2018

Odsłon: 1684

Taki cukier możemy wykorzystać do owoców, deserów, dekoracji ciast. Standardowo do Mojito, ja osobiście bardzo lubię aromatyzować nim kawę.

Składniki

  • cukier biały 1/3 szklanki
  • 12-15 listków mięty
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Listki mięty dokładnie oczyszczamy pędzelkiem lub delikatnie palcami.
    Cukier miksujemy z miętą, rozsypujemy na papierze i zostawiamy na dobę do wysuszenia.
    Przechowujemy w słoiczku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 maja Ja to bym teraz herbatę z dużą łyżeczką takiego cukru wypił. Musi super smakować :) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń