Do góry

Przetwory Przepis na:

Cukinia duszona do mięs

Cukinia duszona do mięs

Autor:

Przepisów i artykułów: 2288 Ocena: 14380

Dodano:

Odsłon: 1972

Wspaniały dodatek do drugiego dania.

Składniki

  • Cukinia 1 kg
  • Oliwa 8 łyżek
  • Cebula biała 1 szt.
  • Czosnek 5 ząbków
  • Sól i pieprz do smaku
  • Posiekana natka pietruszki 5 łyżek
  • Bulion warzywny ¾ szklanki(może być z kostki)
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cukinię oczyścić z nasion i pokroić w plasterki(młodej cukinii nie obierać). Na patelni rozgrzać oliwę, dodać zmiażdżony czosnek, startą cebulę, cukinię, przyprawić do smaku i podsmażyć. Zalać bulionem i gotować do miękkości, pod koniec wsypać posiekaną natkę pietruszki, podawać na ciepło jako dodatek do mięs.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń