Do góry

Przekąski Przepis na:

Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

Przepis dnia 2014-03-21
Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 532

Dodano:

Odsłon: 10156

Inspiracja doradcy smaku

Składniki

  • 2 cukinie
  • 2 piersi z kurczaka
  • 200g pieczarek
  • Cebula biała
  • Jajko
  • 100 ml wina białego wytrawnego
  • ser do posypania
  • przyprawa do kurczaka
  • Sól
  • Pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cukinie kroimy wzdłuż na pół. Wydrążamy miękki środek z cukinii i przekładamy do miski, zostawiając to do farszu. W garnku gotujemy osoloną wodę. Blanszujemy łódki cukinii ok. 5-6 minut w gotującej się wodzie. Po tym czasie cukinie przekładamy na sitko i przelewamy zimną wodą.

  2. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy w ulubionej przyprawie i podsmażamy(dla chętnych można dodać białe wino i odparować). Podsmażamy pieczarki, cebule i wydrążone kawałki cukinii. Wszytstkie podsmażone produkty doprawić solą i pieprzem. dodać roztrzepane jajko i wymieszać.

  3. farszem nadziewamy łódki cukinii. Posypujemy serem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika 180-190 stopni na 12 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń