Do góry

Dania główne Przepis na:

Cukinia nadziewana mięsem mielonym z sosem pomidorowym

Cukinia nadziewana mięsem mielonym z sosem pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 1082

CUKINIA Z MIĘSEM MIELONYM Z INDYKA

Składniki

  • CEBULA DUZA CZERWONA
  • CZOSNEK 2 ZABKI
  • CUKINIA 3 POŁÓWKI WYDRĄŻONE
  • MIĘSO MIELONE Z INDYKA OPAKOWANIE
  • Sól
  • Bułka tarta
  • Przecier pomidorowy
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. PODSMAŻAMY CEBULĘ I CZOSNEK NA OLIWIE NA PATELNI. DO MIĘSA DODAJEMY OREGANO, CHILI, BAZYLIE, PIEPRZ, SÓL. MIĘSO DODAJEMY DO CEBULI I SMAŻYMY AŻ DO BRĄZOWEGO KOLORU. ODSTAWIAMY, ABY ODPOCZĘŁO.

  2. KROIMY CUKINIE NA PÓŁ I DRĄŻYMY. SOLIMY I ODSĄCZAMY Z WODY. POSYPUJEMY PAPRYKA CHILI I NADZIEWAMY WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANYM MIĘSEM. POSYPUJEMY BUŁKĄ TARTĄ, SKRAPLAMY OLIWA I WSADZAMY DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA. PIEKARNIK 180 STOPNI Z TERMOOBIEGIEM GÓRA DÓŁ. PIECZEMY OKOŁO 40 MINUT DO MIĘKKOŚCI. PO WYJĘCIU Z PIEKARNIKA POSYPUJEMY ŚWIEŻO STARTYM SEREM I POSYPUJEMY ZIOŁAMI. IDEALNE NA CIEPŁO I NA ZIMNO. SMACZNEGO.
    SOS DO POTRAWY : PRZECIER POMIDOROWY MIESZAMY ZE SZCZYPTĄ OREGANO I BAZYLII, PÓŁ ŁYŻECZKI CUKRU.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń