Do góry

Dania główne Przepis na:

cukinia po turecku

cukinia po turecku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 6

Dodano:

Odsłon: 6516

można podać na ciepło - najlepiej smakuje do pieczonego drobiu albo na zimno z chlebem. smakowitość do której zawsze powrócisz.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cukinię kroję wzdłóż na grube plastry,pomidory i oliwki odsączam z zalewy

  2. smażę cukinię na rozgrzanej patelni na intensywnie złoty kolor, na patelnię dodaję również oliwki, pomidory i kapary ( tak by zintensyfikować ich aromat)

  3. warzywa wykladam awrstwowo do wysokiego półmiska, każdą warstwę polewam sosem

  4. sos: czosnek rozgniatam z solą na miazgę, dodaję ulubione ziola i oliwę z oliwek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Manuela73 30 sierpnia 2010 Bardzo ciekawe, lubię bardzo cukinię i wykorzystam ten przepis:) Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń