Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia w tym wykonaniu jest przepyszna,aromatyczna,chrupiąca,smakowita… Polecam serdecznie smakoszom cukinii i selerowych naci:)
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 308
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 497
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 308
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 497
Składniki
Umytą cukinię pokroić w paski,grubość jaką chcemy. Marchew i cebulkę pokroić w cieńkie paski. Jeśli cukinia ma już pestki należy je wykroić.Moja nie miała. Na spod słoika 0/5 l,dać seler,po plasterku marchewki i cebulki. Włożyć pokrojoną cukinię,zalać gotującą zalewą. Wytrzeć boki słoika zakręcić i dać do garnka wyłożonego na spodzie ściereczką. Słoiki zalać wodą tak by 2cm było ponad....pasteryzować poł godz.od momentu zagotowania. Gorące wyjmować i obracać do góry dnem. Smacznego życzę!