Do góry

Dania główne Przepis na:

Cukinie faszerowane mięsem mielonym z indyka

Cukinie faszerowane mięsem mielonym z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 35

Dodano:

Odsłon: 324

Lekkie, pożywne i smaczne danie i tylko trzy składniki. Prostota to jest to!

Składniki

  • 3 cukinie (zbliżonej wielkości)
  • 0,5 kg mięsa mielonego z indyka
  • sos pomidorowy (karton z Lidla)
  • tymianek, oregano, bazylia i pieprz
  • tarty żółty ser
5-6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z każdej cukinii odkrawamy końce i dzielimy na 4 (5) równe części (zależy od cukinii i naczynia jakim dysponujemy). Z cukinii usuwamy gniazda nasienne.
    Mięso mielone doprawiamy ziołami i pieprzem dodajemy odrobinę przecieru pomidorowego.
    Mięsem faszerujemy słupki cukinii z "grzybkiem"i układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy startym serem.
    Pozostały sos pomidorowy również doprawiamy ziołami i pieprzem i zalewamy nasze nadziane cukinie.
    Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku - około 1 godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń