Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 590
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 143
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 152
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 109
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 590
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 143
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 152
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 109
Składniki
Z drożdży, 2 łyżek cukru, 2 łyżek mąki i 1-2 szklanki mleka wyrobić zaczyn. Odstawić do wyrośnięcia.Do miski dodać mąkę,jajka,sól,resztę mleka oraz wyrośnięty zaczyn.Po wyrobieniu wlać masło i zagnieść.Odstawić do wyrośnięcia.
Wyłożyć na stolnicę, podzielić na 4 części, rozwałkować, posmarować roztopionym masłem, posypać cukrem i cynamonem oraz wedle uznania dodać rodzynki.Ciasto zwinąć w roladę, pokroić w plasterki oraz ułożyć na blaszce w dużych odstępach.Tak przygotowane cynamonki posmarować jajkiem, wstawić do rozgrzanego do temperatury 180'C piekarnika.Piec około 10-15 minut SMACZNEGO!!!!!!