Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cynamonowa rozeta w morelowej glazurze"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 192
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj cukier oraz masło pokrojone na kawałeczki. posiekaj nożem. Potem dodaj żółtka. Szybko zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki na ok. 30 minut.
W tym czasie przygotuj nadzienie: jabłka obierz, pokrój na cząstki, wytnij gniazda nasienne. Cząstki jabłek pokrój w plasterki. Posyp je cukrem, 2 łyżkami mąki oraz cynamonem. Delikatnie przemieszaj.
Ciasto cienko rozwałkuj. Tortownicę wylep plackiem. Na spodzie ułóż jabłka. Uformuj z nich rozetę. Posmaruj masłem. Brzeg placka zawiń do środka. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz przez 40 minut.
Jeszcze ciepłe ciasto posmaruj marmoladą i posyp płatkami migdałowymi.Źródło: Tina