Do góry

Desery Przepis na:

Cynamonowe muffiny z jabłkami

Cynamonowe muffiny z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2110

Dodano:

Odsłon: 789

Cynamon i jabłka to świetne połączenie. Przepis na muffiny jest bardzo łatwy i szybki do zrobienia – nie potrzebujemy nawet miksera. Są dość słodkie więc zawsze możemy dodać trochę mniej cukru.

Składniki

  • Mąka - 1 szkl. (czubata)
  • Cukier - 1/2 szkl. (lub mniej)
  • Cynamon - 2 łyżeczki
  • Proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • Jajka - 1 szt.
  • Sól - szczypta
  • Mleko - 1/2 szkl.
  • Olej - 5 łyżek
  • Jabłko - 2 szt.
  • Cukier puder - do posypania
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W jednej misce mieszamy wszystkie składniki suche - mąkę, cukier, cynamon, szczyptę soli i proszek do pieczenia, a w drugiej mokre - jajko, mleko, olej. Następnie łączymy składniki suche z mokrymi. Jabłka obieramy ze skórki, wydrążamy środek i kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy do naszej masy. Do foremek na muffiny wkładamy papierowe papilotki i napełniamy masą do ok. 2/3 wysokości. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 190 stopni. Upieczone muffiny posypujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń