Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cynamon i jabłka to świetne połączenie. Przepis na muffiny jest bardzo łatwy i szybki do zrobienia – nie potrzebujemy nawet miksera. Są dość słodkie więc zawsze możemy dodać trochę mniej cukru.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 340
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 175
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 625
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 340
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 175
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 625
Składniki
W jednej misce mieszamy wszystkie składniki suche - mąkę, cukier, cynamon, szczyptę soli i proszek do pieczenia, a w drugiej mokre - jajko, mleko, olej. Następnie łączymy składniki suche z mokrymi. Jabłka obieramy ze skórki, wydrążamy środek i kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy do naszej masy. Do foremek na muffiny wkładamy papierowe papilotki i napełniamy masą do ok. 2/3 wysokości. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 190 stopni. Upieczone muffiny posypujemy cukrem pudrem.