Do góry

Dania główne Przepis na:

Cytrynowa ryba

Przepis dnia 2013-06-22
Cytrynowa ryba

Autor: patusia5

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6420

Dodano: 02.03.2010

Odsłon: 38504

Delikatna, w chrupiącej panierce.

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę rozmrażamy, przyprawiamy soląi mocno skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie wkładamy na godzinę lub dwie do lodówki.

  2. Płatki rozdrabniamy lekko w rękach.

  3. Płaty ryby dzielimy na pół (ja nie lubię smażyć takich ogromnych płatów), moczymy w jajku, a następnie panierujemy w płatkach i smażymy na mocno rozgrzanym oleju.

  4. Przed podaniem jeszcze raz skrapiamy sokiem z cytryny.

  5. Ja podałam rybę z sałatką z brokuła i jajkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 26 sierpnia 2011 Zgadzam się. To śmieć, nie ryba. Nie rozumiem, jak można jeść coś takiego i jeszcze zachwycać się smakiem.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

waco 20 marca 2010 Nie polecam. To coś za wyjątkiem nazwy - RYBA - nie ma z nią nic wspólnego, To jest towar rybopodobny. Wystarczy poczytać jakie ma wartości odżywcze. Nie ma nawet Omega 3 podstawowy czynnik który zawieraja ryby. Warto spróbować mirunę, karmazyna lub bałtyckiego dorsza oczywiście filety. Rozkosz podniebienia

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Humag 20 marca 2010 W opinii Fundacji Programów Pomocy dla Rolnictwa FAPA wartość odżywcza tych ryb budzi zastrzeżenia naukowców, ze względu na metody hodowlane stosowane w produkcji (duże zagęszczenie ryb w często zanieczyszczonych akwenach, stosowanie w hodowli antybiotyków, środków bakteriobójczych, hormonów itp.). Źródło Wikipedia

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

purchawencjos 20 marca 2010 Hmmm do tej pory płatkami panierowałam tylko piersi.......z urczaka oczywiście :) Zawsze podawałam je z sosem żurawinoym...ale do ryby chyba nie bedzie pasoal ??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MadzLenka 10 marca 2010 fajny przepis ;))) osobiscie nie kupuje pangi ale polecam tilapie filet lub mirune ;))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gvlba 10 marca 2010 Świetny przepis.Rzadko robie rybe bo zazwyczaj skórka mi się rozwala ale Twój przepis napewno wykorzystam.Dodaje do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 10 marca 2010 izabela960:
też kiedyś kupowałam tę rybę - na początku nie było takich informacji na jej temat. teraz już wiemy co i jak :-)
pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jacool70 10 marca 2010 witaj w dobie otaczającej nas chemii jeszcze vegeta... . Proszę spróbuj soli morskiej ( nawet z ziołami ) i będzie super. mimo to nie zaszkodziłabby odrobina czosnku, pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

izabela960 10 marca 2010 ja nie mialam pojecia o tej pandze sama ja kupowalam bo wszyscy lubia ale koniec dzieki za uswiadomienie
oliwia-winna

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 10 marca 2010 nie widzę swych komentarzy więc powtorzę. wpiszcie sobie w google: "cała prawda o pandze"
smacznego :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń