Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, za którą większość osób nie przepada.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 499
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 387
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 499
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 387
Składniki
Kaczkę gotujemy razem z warzywami. Po ugotowaniu części kaczki i włoszczyznę wyjmujemy z bulionu.
Krew zaprawiamy łyżeczką soku z cytryny i 1 łyżkę stołową mąki. Dodajemy cukier. Zaprawioną krew dodajemy do rosołu. Czekamy aż się zagotuje. Doprawiamy do smaku.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Danie posypujemy posiekaną pietruszką. Gotowe.