Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, nie za słodki smak sernika dopełnia markizowy spód.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22745
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22745
Składniki
SPÓD CIASTA: margarynę rozpuszczamy, w blenderze rozdrabniamy ciastka, zostawiając ok. 3 ciastka do dekoracji. Roztopioną margarynę łączymy z ciastkami i jeszcze miksujemy aż całkowicie się połączą. Tak powstały spód wykładamy równomiernie na blaszkę o wymiarach ok. 24x24 cm (wcześniej wykładamy dno blaszki papierem do pieczenia).
MASA SEROWA: mikserem ucieramy dokładnie ser z cukrem i olejkiem waniliowym, dodajemy śmietanę ciągle miksując. Do musującej się masy dodajemy po jednym jajku i dosypujemy stopniowo mąkę ziemniaczaną. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dzielimy masę serową na dwie części, jedną białą wylewamy na ciasteczkowy spód a do drugiej połowy sera dodajemy roztopioną czekoladę i wylewamy ją na białą warstwę sera, delikatnie przeczesując widelcem. Ciastka, które odłożyliśmy kruszymy na mniejsze kawałeczki i posypujemy wierzch sernika. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 165' C na 55 min. SMACZNEGO !!!!!!