Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladki domowej roboty

Czekoladki domowej roboty

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 13

Sprawdzony przepis na "Czekoladki domowej roboty"

Składniki

  • 15 dag mlecznej czekolady
  • 60 ml śmietanki czekoladowej
  • 4 herbatniki maślane
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Karolina Kornacka z Opola

  2. Czekoladę połam na małe kawałki. 2/3 włóż do miseczki. Ustaw ją na garnku z gotującą się wodą, rozpuść w kąpieli wodnej do temp. 45°C. Dodaj pozostałą czekoladę, dokładnie wymieszaj. Ostudź. Ponownie lekko podgrzej, rozpuść. Masę rozprowadź pędzelkiem na formie silikonowej do kos- tek na lód (resztę masy zachowaj). Włóż na 10 minut do lodówki. Wyjmij na kilka minut, ponownie schłodź.

  3. Schłodzoną śmietankę czekoladową ubij. Dodaj 2/3 pozostałej czekolady i pokruszone herbatniki, dobrze wymie szaj. Napełnij foremki z czekoladą. Całość posmaruj resztą czekolady, wygładź. Wstaw na godzinę do lodówki.

  4. Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,50 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń