Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pogoda dzisiaj nie rozpieszcza – od rana burze i ulewny deszcz … Dlatego aby umilić sobie ten przygnębiający dzień, postanowiłam odszukać wspaniały przepis na czekoladowe babeczki z maślanym kremem. Idealny przepis dla miłośników gorzkiej czekolady.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Babeczki: Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Przygotować formę do muffin i papilotki. Roztopić masło i pozostawić do ostudzenia. W espresso lub kawie rozpuszczalnej rozpuścić cukier waniliowy. Zostawić do ostygnięcia. Mąkę wymieszać z kakao, sodą, proszkiem do pieczenia i cukrem. Dodać roztrzepane jajko i maślankę, wymieszać. Na koniec wmieszać ostudzone masło i kawę z cukrem. Dobrze połączoną masę przełożyć do papilotek i piec przez 15-20 minut ( sprawdzić wykałaczką czy ciasto nie jest surowe).
Krem maślany: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło ubijać mikserem, aż będzie białe, gładkie i puszyste. Do masła dodać cukier puder i miksować do połączenia składników. Następnie przesiać przez sitko kakao i znowu zmiksować. Na koniec wmieszać roztopioną i ostudzoną czekoladę. Kremem za pomocą szprycy, dekorować ostudzone muffiny. Można ściąć ich czubki jeżeli zależy nam na idealnym wyglądzie po przekrojeniu :)