Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...tradycyjna Karpatka lekko udoskonalona kropelką alkoholu...
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3143
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3751
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1281
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3143
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3751
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1281
Składniki
Ciasto: Zagotować wodę z margaryną i wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem.Szybko mieszać do momentu,aż ciasto połączy się w jedną kulę.Odstawić do ostygnięcia.Następnie wbić jajka i miksować 8-10 min. Podzielić ciasto na pół.Każdą część wyłożyć nierównomiernie na wysmarowaną tłuszczem blachę (25x30),wstawić do gorącego piekarnika (180) i piec 25 min.
Krem : Ugotować budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Czasami używam 1 dużego budyniu.Odstawić do ostygnięcia.Następnie zmiksować z tłuszczem ok 5-8 min,aż krem będzie puszysty.Pod koniec miksowania wlać spirytus.
Nałożyć krem na jedno ciasto i przykryć drugim.Wstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc i poczekać,aż krem stężeje. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO