Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...tradycyjna Karpatka lekko udoskonalona kropelką alkoholu...
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 441
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2536
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38702
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1373
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 441
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2536
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38702
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1373
Składniki
Ciasto: Zagotować wodę z margaryną i wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem.Szybko mieszać do momentu,aż ciasto połączy się w jedną kulę.Odstawić do ostygnięcia.Następnie wbić jajka i miksować 8-10 min. Podzielić ciasto na pół.Każdą część wyłożyć nierównomiernie na wysmarowaną tłuszczem blachę (25x30),wstawić do gorącego piekarnika (180) i piec 25 min.
Krem : Ugotować budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Czasami używam 1 dużego budyniu.Odstawić do ostygnięcia.Następnie zmiksować z tłuszczem ok 5-8 min,aż krem będzie puszysty.Pod koniec miksowania wlać spirytus.
Nałożyć krem na jedno ciasto i przykryć drugim.Wstawić do lodówki na kilka godzin lub na noc i poczekać,aż krem stężeje. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO