Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis nie wymaga stosowania maszyny do robienia lodów. Wystarczy pojemnik i blender. W trakcie produkcji nawet zastanawiałam się czy blender jest aż tak bardzo potrzebny i czy nie zastąpiłby go z powodzeniem zwykły widelec, którym można by roztrzepać lekko zamarznięte lody. Jeśli ktoś z Was robiłby je bez użycia blendera szybciej niż ja to bardzo proszę o informacje jak wyszło.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 594
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 144
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 112
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 594
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 144
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 155
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 112
Składniki
Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Śmietankę ubić trzepaczką na pianę. Dodać powoli cukier i dalej ubijać. Dodać rozpuszczoną czekoladę, wymieszać wszystko na gładką czekoladową bita śmietanę. Dodać skondensowane mleko. Wszystko dokładnie wymieszać i przelać do pojemnika. Wstawić do zamrażalnika. Po 40 minutach wyjąć lody i zblenderować na gładką masę pozbywając się kryształków lodu. Wstawić do zamrażalnika na kolejne 40 minut. Powtórzyć cały proces trzy razy. Za trzecim razem, gdy masa będzie już gęsta po blendowaniu dodać solony karmel i delikatnie wmieszać go łyżką w masę. Lody wstawić do zamrażalnika aż do całkowitego zmrożenia, ok 6 godzin.