Do góry

Śniadania Przepis na:

Czekoladowe pancakes z czereśniami

Czekoladowe pancakes z czereśniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 656 Ocena: 9975

Dodano:

Odsłon: 3597

Istnie rozpustne śniadanie, obiad lub podwieczorek ... meeega czekoladowe pancakes po prostu rozpływają się w ustach :-)

Składniki

  • proporcje na 5 placków:
  • jajko 1
  • mąka pszenna 1/2 szl.
  • mleko 1/3 szkl.
  • proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
  • kakao 1 płaska łyżka
  • cukier 2 płaskie łyżeczki
  • czekolada gorzka 1,5 paska
  • czereśnie 25 dag
  • cukier 1 łyżeczka
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czereśnie umyć, wypestkować, przekroić na pół, przełożyć do rondelka, wsypać cukier i podgrzewać na małym ogniu mieszając, aż cukier się rozpuści.
    Mąkę, jajko i mleko wymieszać trzepaczką aby powstała masa o konsystencji śmietany. Dodać proszek do pieczenia, cukier, kakao i wymieszać wszystko do połączenia się składników. Dodać czekoladę (pokrojoną na dosyć duże kawałki), wymieszać. Smażyć pancakes na dobrze rozgrzanej patelni, z każdej strony do lekkiego zrumienienia.

  2. Podawać z ciepłymi lub zimnymi czereśniami. Smacznej rozpusty :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń