Do góry

Desery Przepis na:

czekoladowe ślimaki drożdżowe

czekoladowe ślimaki drożdżowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 8342

Dodano:

Odsłon: 2204

kiedyś kupiłam w sklepie coś podobnego córki spytały dlaczego nie zrobię takich na śniadanko do kakao więc już są zrobione nie tylko na śniadanko:)

Składniki

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 200 ml mleka ciepłego
  • 1/3 kostki drożdży (około 30g-40g )
  • 1/3 kostki margaryny (75g)
  • pół szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 żółtka i 1 całe jajko
  • budyń czekoladowy duży na 3/4 litra
  • 2 szklanki mleka
  • czekolada mleczna 100g
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. do rozkruszonych drożdży wlać ciepłe mleko łyżkę cukru i dwie łyżki mąki zrobić zaczyn jak podrośnie dodać rozpuszczoną margaryną cukry jajko żółtka mąkę dobrze wyrobić zostawić do wyrośnięcia

  2. gdy ciasto sobie rośnie gotujemy budyń 1.5 szklanki mleka zagotować włożyć połamaną czekoladę w 0.5 szklance rozmieszać budyń do gotującego mleka z czekoladą wlać proszek i dobrze wymieszać
    ja ciasto podzieliłam na dwie części rozwałkowałam na prostokąt posmarowałam połową budyniu zwinęłam w rulon pokrajałam na centymetrowe kawałki

  3. z drugą połową zrobiłam tak samo poukładałam na blaszce i piekłam około 25 minut SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 13 czerwca 2013 Kapitalny przepis , prosty , szybki i do tego pyszny ,zabieram do prędkiego zrobienia :)) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń