Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne lody czekoladowe rozpływające się w ustach. O aksamitnej konsystencji. Domowe na naturalnych składnikach.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Żółtka miksujemy z cukrem na kogel mogel. Wlewamy likier podczas miksowania. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ciepłą stopniowo wlewamy do żółtek ubijanych z cukrem. Na koniec do masy jajecznej dodajemy ubitą na sztywno śmietankę 30 %. Mieszamy na najniższych obrotach. Przelewamy do foremek i mrozimy w zamrażalniku kilka godzin.