Do góry

Dania główne Przepis na:

Czerwona fasolówka

Czerwona fasolówka

Autor: ania_hultaj

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 12

Dodano: 10.10.2010

Odsłon: 686

Danie smaczne, lubiane przez całą rodzine. Wielkim plusem jest piekny fioletowy kolor :)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dzień w cześniej fasolke na noc zamoczyć w zimnej wodzie aby zmiekła.

  2. Na drugi dzień gotujemy ją z masłem w tej samej wodzie, jeśli jest za mało wody dolać.

  3. Gdy fasolka będzie miękka, mąkę rozmieszać w szklance z zimną wodą i dodać (zaklepka).

  4. Po ok 15min dodać śmietanę po ok 2min sól do smaku. Najlepiej jak każdy sam sobie posolo na talerzu :)

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: fasolowka

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń