Do góry

Dania główne Przepis na:

czerwona kapusta

czerwona kapusta

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7240

Dodano:

Odsłon: 16699

jak nam zostanie tej kapusty z obiadu to można ją włożyc do słoika, zakręcic i pasteryzowac ok 15 minut. W sam raz na kiedyś tam :)))

Składniki

  • główka czerwonej kapusty
  • 1 cebula
  • sól, pieprz,ocet
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno kroimy i gotujemy w osolonej wodzie, w trakcie gotowania należy sprawdzic czy kapusta już jest gotowa. Gdy już mamy ugotowaną kapustę to do wody wlewamy ok 3 łyżek octu (należy sprawdzic smak) i zostawiamy ją na ok 15 minut. Następnie kapustę odcedzamy dodajemy pokrojoną drobno cebulę, sól, pieprz do smaku. Jak ktoś lubi to może kapustę trochę dosłodzic. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozena58 28 stycznia 2013 Gotuję taką kapustę większą ilość i pasteryzuję ją w słoikach. Wystarczy tylko potem odkręcić słoik i przyrządzić ją na szybko do obiadu: na ciepło lub jako sałatkę na zimno.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 15 stycznia 2013 Mój dziadek taką robił......jak ja ją lubiłam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 15 stycznia 2013 nie raz jak na szybko coś potrzebujemy do drugiego dania to jest w sam raz :) Pozdrawiam

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 15 stycznia 2013 Pyszna surówka,świetny przepis żeby zapasteryzować na później:)5

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń