Do góry

Dodatki Przepis na:

Czerwona kapusta z dynią i jabłkami

Czerwona kapusta z dynią i jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 562

Dodano:

Odsłon: 60

Czerwona kapusta z dynią i jabłkami z dodatkiem wędzonego boczku to bardzo smaczny dodatek do obiadu.

Składniki

  • kapusta czerwona 60-70 dag
  • dynia 10-15 dag
  • jabłka 2 szt
  • boczek wędzony 5 dag
  • cebula czerwona 1 szt
  • szczypiorek usiekany
  • sól, ocet, pieprz do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Obraną dynię bez pestek zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Boczek pokroić w kostkę i wytopić, dodać posiekaną cebulę, zeszklić.

  2. Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, wlać wody tak aby się zanurzyła, dodać odrobinę soli i octu, gotować.

    Gdy kapusta jest pół miękka odlać wodę pozostawiając niewielką ilość, wsypać dynię i dusić pod przykryciem do miękkości.

  3. Pod koniec dodać starte na grubej tarce obrane jabłka.

  4. Poddusić, połączyć z boczkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń