Do góry

Sałatki Przepis na:

Czerwona sałatka z mini kapustą pekińską

Czerwona sałatka z mini kapustą pekińską

Autor: bryssska

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 5309

Dodano: 24.04.2018

Odsłon: 442

Idealna na grilla ;-)))

Składniki

  • 1 mini kapusta pekińska
  • 1 duża czerwona papryka
  • 2 duże pomidory
  • 1 cebula
  • Składniki na sos:
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka posiekanego suszonego koperku
  • sól i pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską drobno szatkujemy, wrzucamy do miski i dodajemy oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę pokrojoną w kostkę, pokrojone w kostkę pomidory i cebulę.

  2. Składniki na sos wlewamy do miseczki, dokładnie mieszamy i przygotowaną mieszanką polewamy pokrojone warzywa. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń