Do góry

Dania główne Przepis na:

Czosnkowa rolada wolowa.

Czosnkowa rolada wolowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 171 Ocena: 2852

Dodano:

Odsłon: 6710

Wspaniala rolada wolowa z duza iloscia czosnku i cebuli, z szybkowara. Przepraszam za brak znakow polskich.

Składniki

  • dla 2 osob 2 duze platy miesa wolowego
  • 2 ogoreczki kiszone
  • 6 duzych zabkow czosnku i 4 cebule
  • 1 duzy gruby plaster boczku
  • olej rzepakowy, Kucharek, pieprz czarny
1-2 os. > 60 min średnie drogie

Przygotowanie

  1. Mieso dlugo moczymy, dodatkowo myjemy, rozkladamy na duzym talerzu, posypujemy tylko z tej jednej strony Kucharkiem i pieprzem, ukladamy na kazdej roladzie (jak na zdjeciu) po 2 zabki czosnku przekrojone wzdluz, cebule pokrojona w polksiezyce, po pol plastra boczku i ogoreczek takze przekrojony wzdluz. Dodatkowo posypujemy odrobina Kucharka i pieprzu , i rolujemy razem z miesem.

  2. Do szybkowara nalewamy odrobine oleju, ciasno ukladamy rolady, jeszcze raz odrobine z wierzchu doprawiamy, rolady od gory polewamy odrobina oleju. Obkladamy cebula pokrojona w polksiezyce z bokow i na wierzchu, dodatkowo dajemy jeszcze 2 zabki czosnku. Calosc podlewamy woda w ilosci 250 ml. Szybkowar zamykamy i dusimy od momentu, jak zacznie glosno gwizdac (zmniejszamy Temperature!) jeszcze 40 minut. Po tym czasie woda powinna odparowac, a wytworzy sie sos wlasny z duza iloscia cebuli. Nie potrzeba zageszczac maka.
    Wspaniale!! Zycze smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 31 maja 2015 Ach, Bozko, to jest naprawde wspaniale!!!! Wiem, bo jadlam dzisiaj :-)) Odpowiedzi: 1 ▼

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń