Do góry

Dania główne Przepis na:

Czosnkowe marcheweczki

Czosnkowe marcheweczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3418

Dodano:

Odsłon: 3262

po prostu pyszne

Składniki

  • małe, lub młode marcheweczki, 450 gram
  • masło, 2 łyżki
  • Bułka tarta, 1 łyżka
  • sól, cukier, imbir, ostra papryka, szczypta
  • CZOSNEK GRANULOWANY, 1/2 łyżeczki
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchewkę gotujemy w osolonej wodzie z łyżeczką cukru. Po ugotowaniu odcedzamy. Na patelni roztapiamy masło, gdy masło zaczyna się rumienić, dodajemy bułę tartą, gałkę muszkatołową, ostrą paprykę, oraz czosnek granulowany, mieszamy aż się zrumieni na koniec dodajemy marcheweczkę , całość mieszamy i gotowe.

  2. Najlepiej smakuje z ziemniakami i kotletami z mortadeli 

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biurwa 13 lutego 2012 Rzeczywiście zapomniałam o bułce :) Dodajemy ją gdy masło się rumieni i resztę przypraw... Dzięki za uwagę ;)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchcik2 13 lutego 2012 A w którym momencie dodaje się tę bułkę tartą? Jest w spisie składników, a nie wspominasz o niej przy przygotowaniu.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń