Do góry

Desery Przepis na:

Delicje z truskawek i musem z białej czekolady

Delicje z truskawek i musem z białej czekolady

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 1113

Dodano:

Odsłon: 4745

Pyszny deser, ze świeżych lub mrożonych truskawek.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do garnka wsadzić truskawki, cukier żelujący i cynamon. Gotować na małym ogniu mieszając od czasu do czasu aż truskawki zmiekną.

  2. Mus z białej czekolady : do garnka wsadzamy połamana białą czekoladę, dodajemy startą skórkę z dwóch limonek i sok z jednej limonki oraz 100 ml śmietany. Gotujemy ostrożnie uważając by nie doszło do zagotowania, aż czekolada się rozpuści. 400 ml śmietany ubijamy na sztywno. Do rozpuszczonej czekolady dodajemy powoli ubitą śmietanę.

  3. Truskawki wlewamy do szklanki od whisky do połowy, resztę wypełniamy musem. Całość należy schłodzić w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń