Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczny, niezwykle delikatny kalafior gotowany z dodatkiem mleka i cukru brzozowego. Takie przygotowanie warzywa nadaje mu niesamowitego smaku i sprawia, że każda różyczka wprost rozpływa się w ustach.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 393
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7827
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13420
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2689
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 393
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7827
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13420
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2689
Składniki
W garnku zagotowujemy wodę z mlekiem* w równych proporcjach (pół na pół) z dodatkiem 1 łyżki cukru. Gdy zawartość zacznie wrzeć, dodajemy do niej około 1 łyżkę soli. *używam mleka bez laktozy ze względu na jego słodki smak Kalafior dzielimy na różyczki i wrzucamy je do gotującej się wody oraz mleka i gotujemy do miękkości przez około 20 minut. Ugotowany kalafior podajemy z podsmażoną na masełku bułką tartą (u mnie bezglutenową) oraz młodymi ziemniaczkami z koperkiem. Całość dopieści szklanka maślanki, kefiru bądź kwaśnego mleka. Życzę smacznego! :)