Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy się już kończy a ja nie dodałam jeszcze żadnego wpisu z tymi smacznymi owocami. Obiecuję że zaległości postaram się nadrobić zaczynając od przepisu na sernik. Oczywiście będzie to sernik na zimno z mnóstwem wygrzanych na słońcu słodkich truskawek i podwójną porcją galaretki - użyłam pomarańczowej, którą ubóstwiam. Oprócz serników lubię też te szarlotki. W zasadzie każdej przygotowanej w domowym zaciszu pyszności nie odpuszczę :)
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 446
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 151
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5550
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1121
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 451
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1250
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 446
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 151
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5550
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1121
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 451
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1250
Składniki
Żelatynę mieszamy w miseczce z gorącą wodą aż do całkowitego rozpuszczenia (ok. 2 minut)- studzimy. Galaretki owocowe rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody. Studzimy. Truskawki płuczemy usuwamy szypułki i przekrawamy na pół. Śmietanę ubijamy z dodatkiem szczypty soli - pod koniec ubijania dosypujemy cukier puder. Do misy przekładamy serki waniliowe, dodajemy ubitą śmietanę, mieszamy delikatnie łyżką lub mikserem.
Do masy serowej dodajemy bardzo powoli chłodną żelatynę (jeżeli będzie za ciepła masa serowa zważy się!). Do blaszki lub okrągłej tortownicy wlewamy masę serową (jeżeli mamy biszkopty to układamy je przed wylaniem masy), układamy truskawki, które zalewamy tężejącą galaretką. Sernik odstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny. Smacznego!