Do góry

Desery Przepis na:

Deser brzoskwiniowo-Sheridanowy

Deser brzoskwiniowo-Sheridanowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1840 Ocena: 42249

Dodano:

Odsłon: 1305

Deser powstał na bazie produktów ,które pozostały podczas przygotowywania innych potraw. Do dyspozycji miałem syrop z brzoskwiń w puszce ,dwie połówki brzoskwini ,śmietankę i figi z syropu (większość zjadłem ot tak ,więc dałem jako dekoracja :D )

Składniki

  • brzoskwinie w puszce (2 połówki i syrop)
  • 4 łyżki sera z wiaderka
  • 1 łyżka żelatyny
  • 200 ml śmietany 30%
  • 30 ml likieru Sheridan (kawowy)
  • figi w syropie
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Syrop wraz z serem podgrzewamy (nie zagotowujemy) ,cały czas mieszając. Dodajemy żelatynę ,schładzamy. Gdy masa zacznie tężeć dodajemy pokrojone w kostkę połówki brzoskwiń. Mieszamy i rozlewamy do pucharków. Wstawiamy do lodówki.
    Do śmietany dodajemy likier ,ubijamy i porcjujemy do pucharków (druga warstwa). Na wierzch układamy ćwiartki fig.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń