Do góry

Desery Przepis na:

Deser z pieczonym jabłkiem

Deser z pieczonym jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2083 Ocena: 46702

Dodano:

Odsłon: 739

Delikatny deser jabłkowy o korzennym smaku.

Składniki

  • 4 duże jabłka
  • 400 ml śmietanki 30%
  • 3 łyżki cukru cynamonowego
  • 2 łyżki żelatyny
  • syrop korzenny
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jabłka myjemy ,układamy na blaszce i pieczemy w 200°C (długość pieczenia zależy od rodzaju jabłka). Śmietankę ubijamy z cukrem cynamonowym ,dolewając do niej rozpuszczoną i ostudzoną w wodzie żelatynę. Podczas ubijania dodajemy ostudzone ,upieczone jabłka (bez skórek) ,rozlewamy do salaterek. Wkładamy do lodówki ,do stężenia. Podajemy z syropem korzennym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń