Do góry

Dania główne Przepis na:

Dietetyczne placuszki dyniowe

Dietetyczne placuszki dyniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 26

Dodano:

Odsłon: 27774

Wyjątkowo pyszne i puszyste placuszki, zdrowe i niskokaloryczne. W mniej dietetycznej wersji można użyć całych jajek oraz oliwy do smażenia, ewentualnie dosłodzić według uznania.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dynię zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Białka ubić (nie musi być na sztywno). Mąkę i otręby wymieszać z dynią, przyprawić. Połączyć z białkami i dobrze wymieszać, nakładać łyżką na patelnię, formując niewielkie placuszki. Smażyć do momentu ścięcia się jajek, najlepiej na teflonie albo małej ilości oliwy z oliwek. Wartość energetyczna podanych składników - 302 kcal; z 1 łyżką oliwy - 384 kcal

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kalakiria 11 września 2010 Heh, to już chyba kwestia tego czy lubisz smak dyni. Podejrzewam że w wersji podstawowej mogą się wydać trochę bez smaku, ale gdyby dodać więcej imbiru i np. łyżkę miodu, albo wymieszać startą dynię z jabłkiem, smak byłby bardziej "deserowy". Robię też wersję warzywną na ostro, ogólnie dynia rządzi ;)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 11 września 2010 witam ,zrobiłam te placuszki i cóż dietetyczne one pewnie są ale smacznymi bym ich nie nazwała.pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ida55 10 września 2010 Podoba mi się przepis, nie dlatego, że lubię dynię ale dlatego, że podane są wartości energetyczne. Duuuży PLUS.

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń