Do góry

Desery Przepis na:

Domowe krówki kruche

Przepis dnia 2012-09-27
Domowe krówki kruche

Autor: Natka43

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 275

Dodano: 24.09.2012

Odsłon: 13391

Kruche , słodkie i proste w przygotowaniu

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do garnka wrzucamy margarynę, mleko oraz cukry. Mieszać tak długo aż masa będzie miała kolor brązowy, trwa to mniej więcej 1h, pod koniec gotowania zwiększyć gaz i mieszać energicznie. Masa jest gotowa gdy jest gęsta i szybko zastyga.Gotową masę wlać do przygotowanego naczynia (należy robić to dość szybko , bo masa szybko zastyga), kroić letnie, pakować w papierki lub włożyć do słoiczka. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dorcia41 07 kwietnia 2013 Sklepowe mogą się schować, zniknęły w mgnieniu oka :))))) 5-ka pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 24 września 2012 Dałabym jednak masło zamiast margaryny, różnica w koszcie niewielka, ale w smaku duża. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń