Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, propozycja na pyszne domowe lody z awokado. Lody są bardzo smaczne i proste w przygotowaniu, polecam wypróbować przepis.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1454
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1370
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1454
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1370
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 260
Składniki
Awokado obieram ze skórki i przekładam do miski, do awokado dodaję sok z limonki, sól i mleko zagęszczone i rozdrabniam blenderem. W drugiej misce ubijam dobrze schłodzoną śmietanę.
Do ubitej śmietany dodaję stopniowo awokado z mlekiem i miksuję, tak aby składniki się połączyły.
Tak przygotowane lody przekładam do miski plastikowej lub szklanej, nakrywam pokrywką lub folią spożywczą i wstawiam do zamrażalnika na około 5 godzin. Lodów nie trzeba mieszać. Jeżeli lody schładzamy dłużej, na przykład przez całą noc, to najlepiej przed nałożeniem, jest je wyjąć na około 15 minut z zamrażalnika i dopiero wtedy nakładać, (będzie łatwiej robić kulki). Lody są gotowe, życzę smacznego i serdecznie pozdrawiam