Do góry

Dodatki Przepis na:

Domowe mleko kokosowe

Domowe mleko kokosowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 98 Ocena: 769

Dodano:

Odsłon: 3006

Idealne do koktajli, czy sosów, nie tak tłuste jak z puszki, ale równie smaczne.

Składniki

  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 2 szklanki wrzątku
1-2 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wiórki zalewamy 1 szklanką wrzątku i odstawiamy na 2-3 godziny.

    Po tym czasie dolewamy 1/2 szklanki wrzątku i miksujemy blenderem przez kilka minut.

    Następnie odciskamy mleko za pomocą gęstego sitka lub gazy.

    Pozostałe po odciśnięciu wiórki zalewamy znowu 1/2 szklanki wrzątku, miksujemy blenderem i ponownie odciskamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń