Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie domowe wafelki do popołudniowej kawusi, szybkie, proste w wykonaniu :)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Składniki na polewę czekoladową: masło 10 dag cukier puder 0,5 szklanki mleko 1 łyżka mąka ziemniaczana 1 łyżeczka kakao 2 łyżki Wykonanie polewy: Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia się składników, cały czas mieszamy. Nie możemy dopuścić do zagotowania. Ja polewę zrobiłam wcześniej do polania strucli i pozostałą wlałam do słoiczka. I dziś użyłam jej do posmarowania wafla.
Kładziemy okrągłego wafla.
Smarujemy wafla polewą czekoladową, posmarowanego wafla przykrywamy drugim waflem, równomiernie dociskamy i kroimy nożem na mniejsze wafelki.
Smacznego :)