Do góry

Śniadania Przepis na:

Domowe zapiekanki czyli jak nie wyrzucać pieczywa

Domowe zapiekanki czyli jak nie wyrzucać pieczywa

Autor:

Przepisów i artykułów: 191 Ocena: 2977

Dodano:

Odsłon: 1594

Najlepszy sposób aby nie marnować nadmiaru pieczywa w domu lub nie wyrzucać czerstwych bułek lub chleba to zrobienie z nich zapiekanek!  Takie domowe są najlepsze. Dodajemy ulubione dodatki oraz sosy i pyszna kolacja na ciepło gotowa. Polecam!

Składniki

  • Pieczywo
  • Pieczarki
  • Żółty ser
  • Cebula
  • Sól, pieprz
  • Masło lub mleko
  • Ewentualnie inne dodatki np szynka, papryka, oliwki itp
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę oraz pieczarki obieramy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Pokrojone podsmażamy na patelni aby straciły surowość.

  2. Bułki kroimy na połowę, smarujemy masłem lub moczymy chwileczkę w mleku jeśli mamy twarde pieczywo. Układamy podsmażone pieczarki z cebulką i posypujemy żółtym serem

  3. Wkładamy do nagrzanego do 180 st piekarnika i pieczemy ok 10 min. aż ser się rozpuści a bułki będą chrupiące. Podajemy na ciepło z ulubionymi sosami lub same. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń