Do góry

Przekąski Przepis na:

Domowy smalec

Domowy smalec

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 865

Dodano:

Odsłon: 13717

Pyszna przekąska,świetnie pasuje do kiszonych ogórków.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Słoninę pokroić w drobną kosteczkę [można też zmielić].włożyc do garnka,topić.

  2. Do topionej słoniny włożyć cebulę i obrane jabłko.Smażyć aż skwarki będą brązowe.cebulkę i jabłko wyjąć,smalec przyprawić solą i pieprzem przelać do miseczki lub pojemniczka,wystudzić Jak ktoś lubi można cebulkę pokroić w kosteczkę i dodać do smalcu ..SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kaskasz83 29 sierpnia 2012 Często kiedyś taki smalec domowy robiłam z tym, że u nas nie dawało się cebuli i jablka w trakcie wytapiania. I oczywiście się zgadzam smalec - dobry chleb - dobre ogórki kiszone to połączenie idealne ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń