Do góry

Dodatki Przepis na:

Domowy smalec z cebulką

Domowy smalec z cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 237 Ocena: 6642

Dodano:

Odsłon: 13306

Doskonałe do chleba razowego!

Składniki

> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Drobno pokroiłam słoninę i wrzuciłam na patelnię. Kiedy wytopił się cały tłuszcz, wyłowiłam skwarki i odłożyłam do pojemniczka, w którym będę przechowywała smalec. Do tłuszczu na patelni dodałam 100g sklepowego smalcu i drobno posiekane 2 cebule. Smażyłam do lekkiego zrumienienia cebuli. Zlałam tłuszcz do pojemniczka, osoliłam i wsypałam 1/3 łyżeczki granulowanego czosnku. Odstawiłam do wystygnięcia. Smalec należy przechowywać w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

asiella88 13 stycznia 2015 kupuję świeży czosnek i nie dziwię sie autorowi przepisu że dał granulowany bo świeże śmierdzą pleśnią każde po prostu jeszcze nie trafiłam na dobry i nie kupuję tylko w marketach!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Hesia 26 kwietnia 2013 Proste i szybkie jak nie można dostać świeżej słoninki lub nie ma czasu na jej krojenie. Najlepszy jest jednak ze świeżej słoniny. No i ten CZOSNEK GRANULOWANY! A świeży po co na półkach w warzywniaku leży?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mkotula74 13 kwietnia 2013 A po co ten sklepowy smalec, ja też robię i dodaję jeszcze troszkę wędzonego surowego boczku pokrojonego w kostkę, a na koniec pokrojone w ćwiartki jabłko. Pycha!!! Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń