Do góry

Desery Przepis na:

Donuty a'la brownie

Donuty a'la brownie

Autor:

Przepisów i artykułów: 629 Ocena: 9068

Dodano:

Odsłon: 1547

mega czekoladowe, mięciutkie, rozpływające się w ustach :-)

Składniki

  • czekolada gorzka 20 dag
  • masło 10 dag
  • cukier 10 dag
  • jajko duże 4
  • mąka pszenna 6 dag
  • Polewa:
  • czekolada biała 10 dag
  • masło 4 dag
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Gorzką czekoladę, masło i cukier roztopić w kąpieli wodnej, wystudzić. Dodawać jajka, jedno po drugim, mieszając po każdym trzepaczką. Następnie wsypać mąkę i wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Silikonową foremkę wysmarować lekko olejem i umieścić na zimnej kratce od piekarnika.

  2. Ciasto rozdzielić pomiędzy zagłębienia w formie i piec ok. 15 min. w temp. 180 stopni. Przed wyjęciem z formy donuty należy odstawić na ok. 10 min (aby przy wyjmowaniu się nie połamały)

  3. Po wystudzeniu pączków należy polać je polewą.

  4. Polewa: Białą czekoladę i masło należy roztopić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić i polać pączki.

  5. Odczekać trochę aż polewa zastygnie. Smacznego :-)
    (Z podanych proporcji wychodzi 18 mniejszych pączków)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 26 kwietnia Marzenko, pyszności <3 A jak pięknie wyglądają <3 Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń