Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz po krymsku

Dorsz po krymsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 787 Ocena: 15096

Dodano:

Odsłon: 2803

Kuchnia ukraińska

Składniki

  • 3 polędwiczki z dorsza
  • 3 czerwone papryki
  • mąka
  • olej
  • 3/4 szklanki śmietany lub jogurtu naturalnego
  • sól
  • słodka papryka w proszku
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Papryki upiekłem w piekarniku, gdy skórka sczerniała włożyłem do foliowego worka i zawiązałem. Gdy strąki papryki ostygły, zdjąłem skórki, oczyściłem z nasion, pokroiłem w wąskie paski.

    Filety rybne obtoczyłem mące, usmażyłem na oleju na złoty kolor z obu stron. Następnie przełożyłem dorsza do żaroodpornego naczynia, posypałem pokrojoną papryką.

    Zrobiłem sos ze śmietany przyprawionej sola i słodką papryką. Polałem ryby. Zapiekałem w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez 20 minut.
    Podałem z pieczonymi młodymi ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 03 lipca Ryby,rybki, rybeczki, rybcie ... Każda i na różne sposoby. Chociaż najlepszy to KRÓL KARP. Zabieram i do zrobienia w piątek w prodiżu! - warunki wakacyjne. Wielki kciuk :) :) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

basiliana 01 lipca Ciekawe połączenie, na pewno aromatyczne i smaczne:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 30 czerwca To było mega pyszne <3 Nawet posmakowało rybnym niejadkom ;) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń