Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
orzeżwiajacy smak murzynka dzięki kwaśnym porzeczkom
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19293
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13055
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1707
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232156
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19293
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13055
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1707
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232156
Składniki
Margarynę,kakao,cukier i wodę włożyć do garnka i wszystko razem rozpuścić i pogotować na małym ogniu ok. 8 minut aby masa zgęstniała z gotowej masy odlać pół szklanki do polania ciasta po wierzchu a resztę wystudzić .Do wystudzonej masy dodać żółtka,mąkę z proszkiem a na końcu ubitą pianę z białek wszystko razem zmiksować(dodać wódkę) i wylać na blachę po wierzchu posypać porzeczkami lekko je wciskając,piec ok. 35-40 minut w 180 stopniach,upieczone polać polewą.Życzę smacznego.