Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka papryka jest bardzo smaczna, delikatna, łagodna. Jest doskonałym dodatkiem np. do sałatek.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 320
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2753
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14439
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 320
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2753
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 892
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14439
Składniki
Wodę zagotować z octem, cukrem i solą. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić na ćwiartki. Paprykę umyć i kolejno ustawić pionowo i ścinać boki. Powstaną ładne kawałki, a my pozbędziemy się gniazd nasiennych. Można też po prostu przeciąć w poprzek, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Do wyparzonych słoików wsypywać po łyżeczce gorczycy i wkładać po ząbku czosnku, ćwiartce cebuli, po kilka ziaren pieprzu czarnego, po kulce ziela angielskiego, po listku laurowym i na sztorc układać kawałki papryki. Zalać zalewą. Zakręcić wieczka, oczywiście wcześniej wyparzone. Słoiki wstawić do garnka wyłożonego ściereczką. Nalać wody prawie pod wieczka. Pasteryzować 15 min od zagotowania się wody. Pozostawić żeby całkowicie wystygły. Można zapakować do spiżarni. Smacznego.