Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka papryka jest bardzo smaczna, delikatna, łagodna. Jest doskonałym dodatkiem np. do sałatek.
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 109
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28783
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 287
Nieco bardziej zwariowana wersja kotletów mielonych. Na pewno chętnie będziem...
Odsłon: 109
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28783
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 287
Składniki
Wodę zagotować z octem, cukrem i solą. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić na ćwiartki. Paprykę umyć i kolejno ustawić pionowo i ścinać boki. Powstaną ładne kawałki, a my pozbędziemy się gniazd nasiennych. Można też po prostu przeciąć w poprzek, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Do wyparzonych słoików wsypywać po łyżeczce gorczycy i wkładać po ząbku czosnku, ćwiartce cebuli, po kilka ziaren pieprzu czarnego, po kulce ziela angielskiego, po listku laurowym i na sztorc układać kawałki papryki. Zalać zalewą. Zakręcić wieczka, oczywiście wcześniej wyparzone. Słoiki wstawić do garnka wyłożonego ściereczką. Nalać wody prawie pod wieczka. Pasteryzować 15 min od zagotowania się wody. Pozostawić żeby całkowicie wystygły. Można zapakować do spiżarni. Smacznego.