Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka papryka jest bardzo smaczna, delikatna, łagodna. Jest doskonałym dodatkiem np. do sałatek.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19233
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1667
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232102
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19233
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1667
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232102
Składniki
Wodę zagotować z octem, cukrem i solą. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić na ćwiartki. Paprykę umyć i kolejno ustawić pionowo i ścinać boki. Powstaną ładne kawałki, a my pozbędziemy się gniazd nasiennych. Można też po prostu przeciąć w poprzek, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Do wyparzonych słoików wsypywać po łyżeczce gorczycy i wkładać po ząbku czosnku, ćwiartce cebuli, po kilka ziaren pieprzu czarnego, po kulce ziela angielskiego, po listku laurowym i na sztorc układać kawałki papryki. Zalać zalewą. Zakręcić wieczka, oczywiście wcześniej wyparzone. Słoiki wstawić do garnka wyłożonego ściereczką. Nalać wody prawie pod wieczka. Pasteryzować 15 min od zagotowania się wody. Pozostawić żeby całkowicie wystygły. Można zapakować do spiżarni. Smacznego.