Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka papryka jest bardzo smaczna, delikatna, łagodna. Jest doskonałym dodatkiem np. do sałatek.
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 78
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40716
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1102
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 268
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3445
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 78
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40716
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1102
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 268
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3445
Składniki
Wodę zagotować z octem, cukrem i solą. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić na ćwiartki. Paprykę umyć i kolejno ustawić pionowo i ścinać boki. Powstaną ładne kawałki, a my pozbędziemy się gniazd nasiennych. Można też po prostu przeciąć w poprzek, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Do wyparzonych słoików wsypywać po łyżeczce gorczycy i wkładać po ząbku czosnku, ćwiartce cebuli, po kilka ziaren pieprzu czarnego, po kulce ziela angielskiego, po listku laurowym i na sztorc układać kawałki papryki. Zalać zalewą. Zakręcić wieczka, oczywiście wcześniej wyparzone. Słoiki wstawić do garnka wyłożonego ściereczką. Nalać wody prawie pod wieczka. Pasteryzować 15 min od zagotowania się wody. Pozostawić żeby całkowicie wystygły. Można zapakować do spiżarni. Smacznego.