Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz w aromatycznej panierce wg Karola Okrasy

Dorsz w aromatycznej panierce wg Karola Okrasy

Autor: taura

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 5646

Dodano: 13.11.2012

Odsłon: 32877

Przepis z programu "Kuchnia z Okrasą"

Składniki

  • dorsz
  • zielona pietruszka
  • pestki dyni
  • Bułka tarta
  • jajko
  • sól, pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety dorsza pokroiłam na kawałki, osoliłam i opieprzyłam. Na talerzyku przygotowałam panierkę: bułka tarta, posiekana zielona pietruszka i niezbyt drobno posiekane pestki dyni. Kawałki ryby maczałam w jajku, obtaczałam w panierce i smażyłam po 4 minuty z każdej strony.

  2. Pestki dyni wspaniale chrupią, a pietruszka nadaje cudowny aromat! Podałam z pieczonymi ziemniaczkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

alutka50 16 listopada 2012 Wspaniały przepis na panierkę,zrobiłam na tilapii, niebo w gębie!

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

USMIECH 15 listopada 2012 Zabieram przepis . Bardzo lubię dorsza , w tej panierce na pewno będzie jeszcze pyszniejszy:-)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 13 listopada 2012 Pomysł zabieram do ulubionych i zrobię na Wigilię.Pozdrawiam.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń